Woensdag 20 juni 2018 is de 3e editie van de Lelystad Airportkrant huis-aan-huis verspreid over heel Flevoland. Lelystad Airport, provincie Flevoland en gemeente Lelystad geven twee keer per jaar deze krant uit om inwoners van Flevoland te informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van een passagiersluchthaven. De krant is ook digitaal beschikbaar, lees hem nu hier! Er komen verschillende onderwerpen aan bod in de Airportkrant. 

Bouw op schema
Directeur Hanne Buis van Lelystad Airport vertelt in de krant dat de bouwwerkzaamheden op schema liggen. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat legt uit wat het Luchthavenbesluit inhoudt en welk proces nog doorlopen moet worden, willen de eerste vakantievluchten kunnen opstijgen en landen vanaf en op Lelystad Airport.

Aanpassingen aansluitroutes
In een interview vertelt Jurgen van Avermaete van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) over de aanpassingen in de aansluitroutes naar aanleiding van de inspraak en de internetconsultatie.

Bereikbaarheid over de weg
Door middel van ‘mobiliteitsmanagement’ wordt de bereikbaarheid van de luchthaven en directe omgeving per fiets gestimuleerd. Er komt een snelle en duurzame busverbinding en Rijkswaterstaat start met de voorbereidingen van de verbreding van de A6 tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad.

Duurzaam ontwikkelen
Lelystad Airport en Lelystad Airport Businesspark ontwikkelen de luchthaven en het naastgelegen bedrijventerrein zoveel mogelijk op een duurzame wijze. De infographic in het hart van de krant laat zien hoe dit wordt gedaan.

Andere onderwerpen in de krant
• Projectmanager Sven-Pieter van der Giessen over de ‘industriële schoonheid’ van de nieuwe, duurzame terminal;
• Gerhard Flantua over zijn initiatief van de stadsboerderij van Boer Kok;
• Een interview met Hans van der Vlist als voorzitter van de regiegroep die de belevingsvlucht met het Transavia-toestel van 31 mei jl. heeft voorbereid en daarover binnenkort rapporteert;
• Een aantal opgetekende reacties op de vlucht van Flevolanders;
• Wat doet een ‘compliance officer’ op Lelystad Airport?

Extra exemplaren
De Airportkrant heeft een oplage van ruim 176.000 exemplaren. Een digitale versie staat op de homepage van deze uitbreidingswebsite. 

Papieren exemplaren zijn in beperkte mate verkrijgbaar bij het Luchthavengebouw op Lelystad Airport, bij de receptie/infobalie van stadhuis Lelystad en in het provinciehuis.