Op donderdag 31 mei van 6.30 tot 14.00 uur vindt bij Mac3Park aan de Larserpoortweg 50 in Lelystad een leuk en informatief fiets-event plaats: Lelystad Fietst. Dit event maakt deel uit van het fietsstimuleringsproject Lelystad Airport en omgeving voor een goede bereikbaarheid van het straks uitgebreide Lelystad Airport.

Het event is interessant voor alle Lelystedelingen, maar in het bijzonder voor werkgevers en werknemers in Lelystad. Onderdeel van het programma is de introductie van het nieuwe deelfietsen- en deelautosysteem van Lelystad Airport Business Park, door gedeputeerde Jop Fackeldey en wethouder Ed Rentenaar. “Het is een mooie uitdaging om te zien wat je zelf kunt doen aan duurzame mobiliteit: fietsen naar het werk is fijn en draagt bij aan de duurzame toekomst van onze stad en provincie”, aldus beide bestuurders.

Beloning voor werknemers
Werk je in Lelystad en wil je op de fiets naar het werk? Probeer dan een e-bike of speed pedelec uit en laat je informeren over fietsen tegen een beloning. De campagne ‘Rij2op5’ daagt de medewerkers uit 2 van de 5 werkdagen op de fiets naar het werk te rijden. Werknemers van bedrijven op Flevopoort, Larserpoort en Lelystad Airport die naar het werk (gaan) fietsen komen in aanmerking voor leuke cadeaus via Trappers, zie www.rij2op5.nl/lelystadairport-eo.

Winst voor werkgevers 
Werkgevers die hun werknemers stimuleren te gaan fietsen profiteren daarvan. Directe winst is gezonde en vitale medewerkers, een duurzaam imago en een verzekerd betere bereikbaarheid. Werkgevers krijgen tijdens ‘Lelystad Fietst’ informatie over de faciliteiten die je als werkgever kunt bieden, over regelingen die je kunt treffen en hoe je medewerkers enthousiast kunt maken om de fiets naar het werk te pakken. Ook kun je je als werkgever laten adviseren over duurzaam reizen: woon-werk en zakelijk, duurzame logistiek en andere vraagstukken op het gebied van duurzame mobiliteit.

Testfietsen voor Lelystedelingen 
Probeer tijdens ‘Lelystad Fietst’ een e-bike of speed pedelec uit, deze fietsen zijn geschikt voor langere afstanden. De e-bikes kunnen een snelheid halen tot 25 km/h en de speed pedelecs tot 45 km/h. Op het event wordt het totale aanbod aan fietsen en fietsgerelateerde activiteiten in Lelystad gepresenteerd. Dit varieert van plaatselijke fietshandelaren met gewone en bijzondere fietsen, de toerclub, de Fietsersbond, de Fietskoerier tot aan de fietsvierdaagse, MTB routes, rij2op5 en de fietscompetitie Love to Ride van 1 t/m 30 juni (zie www.lovetoride.net/rij2op5). Verder is er informatie over handige fietsroutes, de fietsrouteplanner, recreatief fietsen, de fietsvierdaagse, toertochten en mountainbiketochten.   Zie voor meer informatie: www.facebook.com/LelystadFietst.

Koffietruck
Heb je vragen of wil je fietservaringen delen, dan kan dat onder het genot van een gratis (h)eerlijk kopje koffie of thee en wat lekkers van Koffietruck August. Het event wordt in stijl voorzien van twee Fietstroubadours die live fietsliedjes spelen.

‘Lelystad Fietst’ is een onderdeel van het programma fietsstimulering Lelystad Airport en omgeving, een samenwerking tussen provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Bedrijfskring Lelystad en Lelystad Airport Businesspark.