Frequently Asked Questions

Heb je een vraag of opmerking? Wij horen graag van je!

Wij horen graag van je

De antwoorden op de meest gestelde vragen lees je op deze pagina. Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.  

Wat is de openingsdatum van Lelystad Airport voor groot commercieel vliegverkeer?

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft bekend gemaakt dat zij de opening van Lelystad Airport uitstelt tot 1 november 2021. De minister doet dit naar aanleiding van de coronacrisis en het aanvullende advies van de Commissie voor de m.e.r. over de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport.

Er is in de afgelopen jaren keihard gewerkt om de luchthaven gereed te krijgen voor openstelling. Dat is gelukt, mede dankzij de goede samenwerking met alle partners én de regio. 

Wat voor type vliegtuigen gaan vliegen op Lelystad Airport?

De reeds aangelegde start- en landingsbaan, taxibanen en vliegtuig opstelplaatsen worden EASA gecertificeerd op Code C verkeer. Dit betekent dat de infrastructuur geschikt is voor toestellen zoals de Boeing 737, Airbus A320 of kleiner.

Komen er vrachtvluchten op Lelystad Airport?

Er worden geen vrachtvluchten uitgevoerd van en naar Lelystad Airport. Minister van Nieuwenhuijzen heeft dit tegenover de Tweede Kamer bevestigd.

Ook de vernieuwde infrastructuur van Lelystad Airport zorgt ervoor dat er geen vrachtverkeer gefaciliteerd kan worden. Voor het type vliegtuig wat wordt ingezet voor vrachtverkeer, is de baan te kort, de baan- en rijbanen te smal en de vliegtuigopstelplaatsen te klein. Ook zijn er op Lelystad Airport geen faciliteiten om vrachtverkeer af te handelen, zoals opslagloodsen, douane en inklaringsfaciliteiten.

Komen er nachtvluchten op Lelystad Airport?

Er gaan geen nachtvluchten op Lelystad Airport plaatsvinden. De start- en landingsbaan mag van 6.00 uur tot 23.00 uur worden gebruikt, met een uitloop tot uiterlijk 24.00 uur bij eventuele vertragingen vanuit het vertrekkende land.

Naar welke bestemmingen kan je vliegen vanaf Lelystad Airport?

Op dit moment is het nog niet zeker op welke bestemmingen de airlines vanaf Lelystad Airport gaan vliegen. 

Is het mogelijk om een ruimte voor horeca of retail in de nieuwe terminal van Lelystad Airport te huren?

Na een zorgvuldige selectie is Lelystad Airport in gesprek met  geïnteresseerde partijen die horeca en retailconcepten hebben gepresenteerd. Het is niet meer mogelijk om een verzoek voor exploitatie in te dienen.

Zijn er vacatures op Lelystad Airport?

Op de pagina ‘Vacatures‘ publiceren wij de meest actuele vacatures op het Lelystad Airport hoofdkantoor. Wil je aan de slag in de nieuwe terminal op de luchthaven? Lees meer over de vacatures van luchtvaartdienstverlener Viggo.

Op ons luchthaventerrein zijn meerdere bedrijven gevestigd, mogelijk hebben zij openstaande vacatures. Bekijk hier de bedrijvengids. 

Kan ik stage lopen of afstuderen op Lelystad Airport?

Op de pagina ‘Stages‘ publiceren wij de actuele stageplekken of afstudeeropdrachten op het Lelystad Airport hoofdkantoor.

Op ons luchthaventerrein zijn meerdere bedrijven gevestigd, mogelijk hebben zij stage mogelijkheden of een afstudeeropdracht. Bekijk hier de bedrijvengids.

Hoe reis ik van en naar Lelystad Airport na opening voor groot commercieel vliegverkeer?

Lelystad Airport wordt eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer en de weg. In 2020 wordt de Anthony Fokkerweg verbonden met de A6 zodat verkeer vanaf de snelweg direct naar de luchthaven kan rijden.

Ook werkt de de provincie Flevoland samen met de gemeente Lelystad aan een snelle busverbinding. Vervoersbedrijf Arriva gaat bij opening van de luchthaven de Airport Express bus inzetten. Deze snelle busverbinding brengt vakantiegangers in een klein kwartier rechtstreeks van de luchthaven naar NS-station Lelystad Centrum en vice versa.

Is het mogelijk een rondleiding of presentatie te krijgen van Lelystad Airport?

Momenteel worden er door Lelystad Airport geen algemene rondleidingen of presentaties georganiseerd. Na opening verwelkomen wij u uiteraard graag als passagier op onze luchthaven.