Het was even spannend vanwege de harde wind, maar op donderdag 1 februari 2018 bereikte de markante verkeerstoren op Lelystad Airport haar nieuwe hoogte van ruim 22 meter! Een week eerder – op donderdag 25 januari – stonden we met een feestelijk moment al stil bij de torenverhoging, waarbij ook de pers aanwezig was. Bijzonder aan dit moment was dat directeur Hanne Buis op deze dag haar plek af had gestaan aan Ilse van der Woud, zij was voor een dag de ‘Baas van Morgen’ op Lelystad Airport. 

De Baas van Morgen is een initiatief van JINC waarbij leerlingen de kans krijgen om voor één dag baas te zijn van een grote organisatie. Om het moment in het bouwproces te markeren onthulden Ilse van der Woud – als tijdelijke directeur Lelystad Airport – en directeur Rieks Jansen van Kampstaal staalbouw een meterslange banner met de woorden “van 9 naar 22, wij maken meters”. Een filmpje van hoe Ilse haar dag beleefde, is via deze link te vinden op Facebook.

Door de weersomstandigheden (het waaide te hard), was het helaas niet mogelijk om de koepel van de toren in dezelfde week terug te plaatsen. Een week later waren de omstandigheden goed genoeg om de koepel op de nieuwe tussenlagen te plaatsen. Daarmee bereikte de verkeerstoren een hoogte van 22,4 meter.