Ontwikkeling

Over Lelystad Airport de vakantieluchthaven en Lelystad, de hoofdstad van Flevoland.

De toekomst van Lelystad Airport

De vakantieluchthaven

In 2020 gaat Lelystad Airport open voor vakantievluchten binnen Europa en andere bestemmingen rond het Middellandse Zeegebied. Lees hier meer over de herindeling van het luchtruim en de kansen die uitbreiding van Lelystad Airport biedt.

  • De vliegroutes van en naar Lelystad Airport zijn ontworpen binnen de huidige indeling van het luchtruim. Daarbij wordt rekening gehouden met de drukke routes van en naar Schiphol en met een deel van het luchtruim dat het Ministerie van Defensie gebruikt om te oefenen voor militaire missies.
  • Bij het ontwerp van de vliegroutes staat de veiligheid altijd voorop. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat zo min mogelijk mensen geluidshinder ervaren.
  • In de eerste jaren breidt het aantal vluchten op Lelystad Airport zich geleidelijk uit naar maximaal 10.000 vliegbewegingen per jaar. Dat zijn gemiddeld 27 starts en landingen per dag.
  • De start- en landingsbaan mag van 6.00 uur tot 23.00 uur worden gebruikt, met een uitloop tot uiterlijk 24.00 uur bij vertragingen.

.

  • De start- en landingsbaan mag van 6.00 uur tot 23.00 uur worden gebruikt, met een uitloop tot uiterlijk 24.00 uur bij eventuele vertragingen.
  • De doorgroei van Lelystad Airport geeft een belangrijke economische impuls aan de regio. De luchthaven trekt bedrijven aan, zorgt voor werkgelegenheid en versterkt het vestigingsklimaat, zoals de positie van ondernemingen die zich bezighouden met onderhoud en reparatie van vliegtuigen en vliegtuigonderdelen, ook wel aangeduid als MRO-bedrijven.
  • Lelystad Airport Businesspark (LAB), een dynamische plek waar innovatie en duurzaamheid centraal staan en waar ondernemers ruimte krijgen om te kunnen ondernemen, biedt ruimte aan hotels, hoogwaardige kantoorruimte, luchthaven gerelateerde ontwikkelingen en commerciële voorzieningen. Er is veel belangstelling voor LAB, waar onder andere het Spaanse modeconcern Inditex te vinden is.

 De passagiersterminal met het parkeerterein en de vier vliegtuig opstelplaatsen. © Lelystad Airport