Bouw

De afgelopen jaren is volop gebouwd aan Lelystad Airport. De verkeerstoren is opgehoogd, er is een duurzame terminal gebouwd en uiteraard is de infrastructuur op en rondom de luchthaven uitgebreid.

De passagiersterminal van Lelystad Airport

Met minimale middelen een maximaal effect

De terminal is het visitekaartje van onze luchthaven. Spectaculaire eenvoud; met minimale middelen is een maximaal effect bereikt. Het ontwerp past in het polderlandschap en is in de geest van ingenieur Lely.

  • De nieuwe terminal is dé plek waar je binnenkomt als je op het punt staat om je vakantie te beginnen. En waar je door je familie en vrienden wordt uitgezwaaid of juist weer wordt verwelkomd.
  • Lelystad Airport wordt een ‘selfservice luchthaven’. Als passagier doorloop je snel een overzichtelijk proces. Vanuit de plaza kun je de vliegtuigen al zien staan! Het is een plek waar je jezelf op je gemak voelt en waar je een prachtig uitzicht hebt over onze start- en landingsbaan.
  • De terminal heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, waarvan 7.000 m2 verblijfsgebied voor de passagiers is en 1.200 m2 gereserveerd is voor winkels en horeca. Daarnaast is er 3.000 m2 ingericht voor bagage-afhandeling en 800 m2 wordt gebruikt voor kantoren.
  • De terminal voldoet aan de hoogste eisten van duurzaam bouwen. Zo is onder meer de vertrek- en aankomsthal (Plaza) van de luchthaven een klimaat neutrale ruimte en werken we met een materialenpaspoort waarmee invulling wordt gegeven aan de circulaire economie. Lelystad Airport is dan ook de eerste luchthaven in Europa die het internationaal gerenommeerde het LEED-Gold certificaat heeft gekregen voor een duurzame terminal.

Hoogste punt bereikt bij de bouw van de passagiersterminal Lelystad Airport

Centrale hal passagiersterminal Lelystad Airport